Loading. Please wait...
search

Bohemian loveshoot in het Uffelterveld

Dromenvangers, kant, lintjes, strikjes en een tentje. Als fotograaf vind ik niets leuker dan bijzondere fotoshoots maken.  Op 1 juni maakte ik een pre-weddingshoot met Jelmer & Marjolein. Marjolein & Jelmer zijn bijna een jaar lang bezig geweest met het plannen van haar bruiloft en toen ik hoorde wat ze wilden werd ik daar heel blij van!

We spraken af om een pre-weddingshoot te doen in het Uffelterveld. Dat helpt om elkaar te leren kennen en om te wennen aan de camera. Daarnaast vond ik hun stijl zo leuk dat het bijna te jammer was om er niet wat meer foto’s te maken. Op het moment dat je een afspraak maakt weet je in Nederland nooit wat het weer gaat doen. Maar wat troffen we het! Het weer was geweldig en precies wat we nodig hadden. Het zou voor de perfecte sfeer van deze fotoshoot zorgen.

En dan begin je – met niets. Alleen een open veld. We hadden een tentje bedacht middenin het veld. Da’s best nog een aardig eindje lopen. Dan zoek je naar mooi licht. En hoewel het lang licht bleef verdween de zon al snel achter de bomen. Ik was eerst heel teleurgesteld omdat het veld dat ik in mijn hoofd had al in de schaduw lag. Maar gelukkig kwam er een tweede veld – met een mooie boom in de achtergrond – en dat was precies wat ik voor ogen had.

Dan heb je een veld – en dan moet er een tent gemaakt worden. Vijf stokken en een mooi stuk kant. En opeens ontstond er een bijzondere synergie. Ik wist precies welke sfeer Marjolein zocht en ik slaagde erin om die sfeer en de juiste tent ter plekke te creëren. Als dat lukt dan geeft dat zo’n kick! Er waren er meer die een kick kregen – dat waren honderdduizenden muggen. Ik werd die avond compleet lek gestoken! Maar als je werkt aan een fotoshoot waarvan je weet dat alles klopt, dan maakt dat niet meer uit.

Met alleen een veld, het juiste licht en een tent ben er niet. Ik was dolgelukkig dat Joke met ons mee was gegaan. Zij was die avond mijn VAL (Voice Actived Lightstand). De foto’s van de pre-weddingshoot zijn die avond allemaal geflitst. Dat was hard nodig. Want om mooi zacht licht te vangen had ik meer licht nodig van mijn flitsers. Met zo’n sfeer wil je niet ‘plat’ van je camera flitsen, maar flitsen alsof je de zon letterlijk hebt meegenomen. En als je dan met z’n vieren een avond keihard werkt dan krijg je dit resultaat waar ik achteraf zelf ook een beetje stil van werd en bij weg heb kunnen dromen.

Categories

Tags

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Related Posts
error: Content is protected !!
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here