Boerderijenfietstocht Ruinerwold

In juli wordt er op Ruinerwold een boerderijenfietstocht georganiseerd. Een van de organisatoren vroeg mij om foto’ste maken van de deelnemende boerderijen. Daar moesten we wel een avond voor op pad. Als fotograaf heb ik dan ook geen idee wat ik kon verwachten. Maar het ritje met de auto overtrof mij stoutste verwachtingen. Ik kwam op plaatsen waarvan ik het bestaan niet wist en waar ik zeker ook niet eerder was geweest. En wat was het op nog geen vier kilometer afstand van mijn huis mooi! Ik keek mijn ogen uit.

Ik fotografeerde een kruidenkwekerij, gevestigd in een prachtig blauw huis. We waren te gast bij een kwekerij van tuinplanten, een melkveebedrijf en we bezochten akkerlodges. Dat laatste adres was een hele grote verrassing. Ik weet zeker dat ik zonder deze rondleiding waarschijnlijk tientallen keren langs het plekje zou rijden zonder het ooit te zien. Maar achter een houtwal met hoge bomen staan onder de rook van Ruinerwold prachtige natuurhuisjes met een heerlijk weids uitzicht over niets anders dan enkele bomen en weilanden, zo ver je kunt kijken. Je enige gezelschap hier: grazende schapen.

Het uitzicht van de Ackerlodges.

Het eindpunt was museumboerderderij De Karstenhoeve en ik was onder de indruk van de prachtig onderhouden monumentale boerderij. Het museum nodigde uit om foto’s te maken en verdient zeker nog een tweede bezoek.

Museumboerderij De Karstenhoeve.

Na anderhalf uur was het rondje met de auto voorbij, maar wat was het weer genieten. Soms is het als fotograaf echt ‘ontdek je plekje’ in je eigen achtertuin. En ik kom maar weer eens tot het besef dat we hier echt een prachtige achtertuin hebben. Daar mogen we best zuinig op zijn.

De boerderijenfietstocht wordt op zaterdag 31 juli georganiseerd. Meer informatie volgt.

Deel dit bericht